Hopp til hovedinnholdet

Er Noroff gratis?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Ok så jeg vet jeg er sikkert litt ung for å spørre men er noroff en gratis skole? Jeg ønsker å gjøre disse 2 studeiene når jeg blir gammel nok: Bachelor i interaktive medier - Spill og 3D spilldesign

Besvart 14.08.2019 13:14
 

Svar
Hei

Man er aldri for ung for å spørre :)

Offentlige universiteter og høgskoler i Norge er gratis, men private skoler koster som regel penger. Noroff er privat, og ikke gratis dessverre. Det studiet du linket til koster 57.250,- i halvåret, per dags dato (hvis du velger å ha undervisning på skolen). 

Dette høres mye ut, men du vil kunne få lån, stipend og støtte fra Lånekassen når tiden kommer. Så dette er ikke nødvendigvis penger du må ha spart deg opp - det er mange gode muligheter for å kunne dekke en sånn skoleavgift. 

Du har jo god tid til å finne ut om dette studiet er for deg, og mye kan ha skjedd når du er ferdig på videregående (kanskje har det kommet gratis utdanninger som ligner på denne). 

Dersom du fremdeles er interessert i utdanningen når du er ferdig på videregående, så vil du ha mulighet til å få stipend og lån av Lånekassen for å klare å betale beløpet. 

Lykke til med dette, og spør oss gjerne igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Sjekkliste for deg som vil studere ved privatskole

Gutt sjekker laptopen sin i en park (colourbox.com)

Blir du kvalifisert for de jobbene du ønsker? Hvor mye koster utdanningen på privatskoler, og hva får du for pengene? Sjekk om skolen kan gi deg den utdanningen du har bruk for.

Les mer

Høgskole, universitet eller privatskole?

Jente på forelesning (www.colourbox.com)

Lurer du på hvilken skole som har akkurat den utdanningen du har lyst til å ta? Og hvordan undervisningen på de ulike skolene varierer? Da bør du fortsette å lese.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning