Hopp til hovedinnholdet

Har hørt at elever kan gå hjem når læreren ikke møter opp i timen?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hallo jeg har hørt at det er en regel på at elver kan gå hjem når læreren ikke møter opp i timen? etter en halv timer eller no? er det en lov/regel på at elver kan gå hjem uten å få anmerkning eller fravær? eller er dette bare rykte. jeg har også søkt på internnett og funnet denne linken. her står det at lærere ikke kan tvinge elver til å jobbe hjemme, vil det si at vi egentlig ikke skal få anmerkning av å ikke gjøre lekser? håper på svar http://www.bt.no/forbruker/utdanning/--Kan-droppe-leksene-med-loven-i-haand-786705.html

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Her er det ulik praksis fra skole til skole, så du får snakke med ledelsen om hva dere skal forholde dere når en vikar kommer for sent eller ikke dukker opp i det hele tatt. Har dere ventet en stund, er det rimelig at en av dere går på kontoret og etterlyser læreren/vikaren før dere eventuelt går ut. På kontoret vil de da gi beskjed om hvordan dere skal forholde dere til dette - om dere kan dra hjem eller om dere kanskje kan få gjøre lekser mens dere venter.

 

Det er ingen lov som sier at man skal gi lekser, men det er heller ingen lov som sier at man ikke har lov til det. Jeg vil på det sterkest anbefale deg å gjøre leksene du får utdelt, og heller si ifra hvis det blir for mye. Da kan dere ev. kontakte Elevorganisasjonen hvis dere ikke når fram til læreren/skolen. Les også artiklene under.

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Elevorganisasjonen (elev.no)

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen er tilgjengelig på både sms og e-post, og kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

Les mer

Studieteknikk - Hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
heiman
0
05.12.2017 08:28:18
vår naturfagslærer var syk en dag, kontakt læreren vår sa da at vi kunne gå hjem. dagen etter på sa naturfags læreren at vi måtte ta de timene inn igjen, er dette lov?
kic
0
18.10.2017 09:14:51
Kan vi gå hjem etter og ha ventet 30 minutt på læreren på skeiene skole?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag


Quiz: Kva veit du om bustad og flytting?

Kan huseigar gå inn i leilegheita di utan at du veit det?