Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil på utveksling i Sør-Korea

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, er en jente på 16 som har veldig lyst til å utveksle til Sør-Korea på vgs eller etter vgs. Er litt usikker om det er det rette for meg. Som for eksempel vgs i Korea er vell mye strengere enn i Norge. Jeg er ikke kjempe skole smart men klarer meg greit i de fleste fag unntatt matte (har fått diagnose på kort arbeidsminne). Har ikke noe problemer med språk og lesing osv. Men kan det bli en veldig stor utfordring hvis jeg utveksling til sør-korea? Kan vgs i Korea bli altfor tøft for meg? Kan allerede litt koreansk, holder fortsatt på å lære meg det.

Besvart 25.06.2019 14:15
 

Svar
Hei

Det er dessverre ingen norske utvekslingsorganisasjoner som utveksler til Sør-Korea. Det betyr at om du skal ta andreklasse i Sør-Korea, må du arrangere dette selv, og betale for dette selv.

Dersom du kunne tenke deg å være et år i Japan i stedet, kan du se på tilbudet til YFU.

STUDERE I SØR-KOREA
Et annet alternativ er å bli ferdig med videregående i Norge og så ta et år i Sør-Korea for å lære deg koreansk språk og kultur, og deretter studere ved et universitet eller ved en høyskole i Sør-Korea. 

På ANSAs side om utdanning i Sør-Korea kan du lese studiemuligheter, opptakskrav og søknadsprosess.

NORSKE STUDENTER I SØR-KOREA
Les hva norske studenter skriver om å bo og studere i Sør-Korea.

Om det vil bli en stor utfordring kan ikke vi svare deg konkret på, men det vil sikkert bli utfordrende til tider siden det er et nytt land å gå på skole i og at du skal bli vant med både samfunnet og skolesystemet. På den andre side vil du nok også lære utrolig mye av utvekslingsopphold i Sør-Korea.

Du vil sikkert bli kjent med mange nye mennesker, få fine relasjoner til nye lærere og ikke minst få muligheten til å se verden fra et annet perspektiv. Men hvordan undervisningen foregår og om det vil bli for tøft kan nok ikke jeg svare deg på. Hvis du kjenner noen som bor der kan dere vært lurt å snakke med de for å få litt mer informasjon.
Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet