Hopp til hovedinnholdet

Hvilken identitet har jeg som muslim som bor i Norge?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei !! jeg er 15 år og går på vgs nå. jeg er opptatt av hvilken identitet jeg tilhører mens jeg har mange norskkompiser og både muslimer og kristendommer. hvilken identitetfelleskapene er jeg en naturlig del av mens jeg er muslim og bor i Norge ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no!
 
Du stiller et veldig godt og viktig spørsmål. Hvem er jeg? Det er noe de aller fleste tenker på igjennom livet, og som ungdom blir man ofte opptatt av hvem man er.
 
Den enkleste måten å svare på er at du er deg selv, og at du er fri til selv å velge din egen identitet. Du kan selv velge hvilke grupper og land du føler tilhørighet til. Hvilken identitet du føler at du har kan også endre seg underveis i livet ditt, det er helt normalt. Livet igjennom blir vi påvirket av opplevelser og mennesker vi møter, og våre tanker og følelser og valg vil kunne utvikle seg.
 
Dette betyr at du kan velge å identifisere deg som norsk muslim dersom du vil, eller som norsk og fra landet foreldrene dine kommer fra, som kjønn, som din legning, som et menneske, som det du selv vil.
 
Hvis du får spørsmål fra andre om din identitet, kan du velge å dele at du tenker på det, du kan fortelle hvem du føler deg som, eller du kan si at det er privat. Kanskje kan det være interessant å snakke om dette med identitet med dine venner, som kanskje funderer over det samme?
 
Lykke til!
 
Hilsen minoritetsrådgiver (Imdi) i samarbeid med ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn