Hopp til hovedinnholdet

Ingen liker meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente som begynte i høst på ungdomsskolen. I starten syntes jeg det var greit, jeg hadde noen å være med og det var morsomt å komme seg på skolen hver dag. Men i det siste har jeg rett og slett hatt det helt jævlig. (Jeg beklager for språkbruken) Grunnen til det er at jeg har mistet mange av de jeg trodde det var verdt å henge med. Noe som det selvfølgelig ikke var ettersom de ikke bryr seg om meg lenger. Hver dag har jeg gruet meg helt sinnsykt til å gå på skolen, hele verdenen raser sammen for meg, føler jeg. Jeg tvinger meg selv til å være med folk som verken liker meg eller vil være med meg, fordi jeg har liksom ingen andre å gå til. Har fortalt mamma om problemet, og at jeg vil flytte, men jeg får liksom ikke noe ordentlig svar fra henne, hun sier bare at det er et stort steg å flytte, (noe som er sant) og at vi må få gjort noe med det. Men, jeg føler ikke at noen kan gjøre noe med at folk ikke liker meg. Hjelp meg, vær så snill jeg vil ikke lenger leve!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.
 

Takk for at du skriver til oss.


Det er leit å høre at du har det så vanskelig på skolen. Det å føle at man ikke er likt, eller har noen å være sammen med er ikke lett.

Da kan man få slik følelser, og tanker som du har nå. Til tross for at du har det så vanskelig går du på skolen, og det er utrolig bra.

Det å flytte er ikke alltid løsningen, selvom det føles sånn i øyeblikket, og det sier jo du at du forstår.

Hva er det som har endret seg fra du begynte på ungdomsskolen? Hvem var du sammen med før? Er det de sammen du henger med nå, eller har du byttet venner? Hva er det som gjør at de ikke skulle like deg?

Ungdomstiden er vanskelig fordi man endres fysisk og psykisk. Noen ganger fører disse endringene til at man blir usikker på hvem man er, og  hva de andre tenker om hva man sier og gjør. Det er ofte slik at det ikke alltid er samsvar mellom det man tror andre tenker, og det de faktisk tenker. Når man begynner på ungdomsskolen skjer det også endringer i forhold til venner. Noen venner "vokser" man fra, og nye venner kommer til.

Det å grue seg for å gå på skolen er ikke bra, og det må det gjøres noe med. 

Ofte er det en god ide at du og foreldrene dine kan snakke med en lærer du har tillit til.

Er det snakk om mobbing har skolen et ansvar for at det opphører.

Hvis det ikke er mobbing kan det å ha jentegrupper hvor man jobber med vennskap, og miljø være en måte å skape bedre forhold på. Lærer eller helsesøster kan starte en slik gruppe.

Noen ganger kan det være flere i en klasse eller vennegjeng som egentlig ikke har det bra, men de sier ikke i fra.

Helsesøster på skolen er en du kan snakke med om hvordan du har det.

Hvis du har noen interesser for eksempel musikk, eller sport kan det være at du vil finne venner i disse miljøene.

Når livet er utfordrende slik det er for deg nå kan det virke som om alt er svart, og du skriver at du ikke vil leve lenger.

Det finnes løsninger hvis du snakker med noen om hvordan du har det. Ta kontakt med lærer eller helsesøster på skolen.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag