Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg litt utenfor de på skolen min

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som føler meg litt utafor blant de på skolen min. jeg føler ikke akkurat at jeg har ekte venner som jeg kan stole på. Jeg er veldig sjenert, og tør nesten aldri snakke når vi er samlet. I klassen min er det en jente ( noen flere) som er veldig populær, og jeg er alltid snill med hun, men hun ser alltid rart på meg og er slemme mot meg. Det ser nesten ut som om hun er sjalu på meg for noe, men jeg vet ikke hva. Guttene i klassen min synes at jeg er pen, og jeg vil jo være pen, alle vil det, men jeg tror det er på grunn av det at andre jenter i klassen min er sjalu på meg. Men jeg bryr meg jo ikke så mye om det at jeg er pen. Jeg vil jo ha venner, som liker meg for den jeg er. Når vi har gym, så blir jeg alltid valgt ut sist, og jeg er jo god i gym. Jeg burde også snakke litt mer, men jeg tør ikke. For jeg tror alltid at da vil jeg dumme meg ut. Egentlig så føler jeg meg tryggere å snakke med 1 person enn 10. Kan dette være noe at jeg ikke har så mange venner?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Å føle seg utenfor er en ekkel følelse og dette skal gjøres noe med. Jeg synes du skal snakke med en lærer om hvordan du har det, slik at de kan hjelpe deg med å få det bedre. De skal jobbe for at alle elever skal trives på skolen, og ta tak i ting hvis noe er vanskelig. Det er vanskelig å si, men det kan være at de er sjalu på deg og gjerne vil være som deg, som du beskriver er du god i gym, og du er pen, og har sikkert mange andre fine sider også. Ofte så er det sånn at når noen er sjalu på noen så oppfører de seg dumt, istedet for å tenke at vi er alle forskjellige og har noe å gi til fellesskapet. Selvom man er sjalu på noen skal det ikke gå utover den personen. 

Det du beskriver kan være noe som heter innadvent, at du trives bedre med å snakke med en person enn 10. Du trenger ikke endre hvem du er på noe måte, men for å øve seg på å snakke med flere og kanskje få flere venner kan være en mulighet. Her er det noen øvelser man kan gjøre hvis du ønsker å få det lettere med å snakke med flere samtidig. For eksempel: Hva med å øve på å si hei til folk, vise at du er interessert og spørre om hvordan de har det og hva de trives med å gjøre? Folk liker å snakke om seg selv, og føler seg trygge av det. Man trenger ikke alltid være så utadvent, heller være hyggelig og vise at du er interessert i å høre om den personen. Gode lyttere er også verdsatt.

Legger ved artikler som kan være fine å lese. Ønsker deg lykke til! 

 

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Si din mening om mobbing!

Gutt ypper seg

Selv om politikerne har et mål om å få slutt på mobbingen, foregår det mobbing overalt. Kjenner du noen som har blitt mobbet? Har du blitt mobbet selv? Har du andre saker du vil ta opp?

SI DIN MENING HER

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du om det er du som blir rammet?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap