Hopp til hovedinnholdet

Jeg fungere ikke så godt i vennskap.

Jente 20 år
 

Spørsmål

jeg har mange x- venninner i dag og fungerer ikke så godt i vennskap. Jeg har opplevd venner som ikke har respektert meg overhodet og ei venninne jeg hadde tvang seg på meg enda jeg sa at jeg ville være alene og var sliten. Jeg har hatt venninner som har vist seg å være falske. Jeg er redd for å prøve nye vennskap i dag. Jeg er sjenert,men lar meg ikke plages og er like blid. jeg klarer ikke gå på aktiviteter. Det gjør meg sliten. Jeg jobber ikke nå. Hvordan få gode venner? Jeg har vanskelig for å stole på folk. Jeg deler ikke musikksmak med andre og kan ikke lære meg å like det de fleste hører på da den musikken gjør meg syk og trist. Jeg liker mennesker,men har litt større behov av alene tid enn normalt. hvordan få folk til å forstå dette? Det er ikke noe personlig i det at jeg vil være alene altså det er ikke de de er noe galt med. Jeg blir bare sliten av for mye sosialt. Er det rart å kalle min søster for beste venninne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Det virker som du har noen negative opplevelser med vennskap. Det er helt normalt å ha søsteren sin som bestevenn. Hun kjenner deg jo og har forståelse for dine behov. Det er veldig forskjellig fra person til person hvor mye man liker å være sosial, og hvor mye tid man trenger å være alene. Det viktigste du kan gjøre er å forklare ditt behov for venninnene dine og gjøre det klart at det ikke har noe med dem å gjøre. Det er absolutt ikke nødvendig å ha samme musikksmak som andre for å være venner. Vennskap handler om å forstå hverandre, gi og ta, og få opplevelser sammen. Men på samme måte som du bør forvente å få forståelse for at du trenger litt alenetid, så er det viktig at du innimellom strekker deg litt så du kan finne på noe eller være der for venninnen din når hun trenger det selv om du er sliten akkurat da og heller vil være alene. 

Jeg legger ved et par artikler som kan være nyttige for deg.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap