Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg litt utenfor noen ganger

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går med en venne gjeng på 4 stykker. Og jeg kan føle meg litt utenfor noen ganger. Men ikke utenfor på som mobbing. Det gjelder når de snakker i frimenuttene og jeg skjønner ikke noe av det de sier. Fordi alle de har noe til felles som de snakker om heletiden. Og jeg føler hun ene venninnen min ikke liker meg hun snakker litt med meg, men viser ikke mye glede som hun gjør med de andre. Det er også når de finner på noe sammen i fritiden, og jeg ikke er med. Fordi de planlegger tydeligvis alt på instagram. Jeg har spurt de flere ganger og prøvd å ta initiativ selv, men det har ikke hjulpet så stort, blir veldig nervøs nå. Og føler en litt vond følelse. Det er ikke slik at de misliker meg akkurat, bare at jeg ikke er helt med dem. Hva skal jeg gjøre? Jeg har snakket til dem om dette, men ikke alltid har det hjulpet. De begynte å ta initiativ til meg på begynnelsen ettersom jeg sa det. Men jeg vil ikke bytte vennegjeng heller.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Du forteller at du føler deg utenfor noen ganger, siden de i vennegjengen har en del til felles som du ikke har. Også kan de finne på ting uten deg. 

Det er godt å høre at du har snakket med dem om dette. Du skal ikke ha det sånn. Det jeg tror kan hjelpe er å gjøre det en gang til, snakke med dem og også at du kan fåen lærer til å ta opp i klassens time, hvordan man kan være venner selvom man ikke alltid har så mye til felles. 

Jeg forstår at du ikke vil bytte vennegjeng, men  jeg tror også her at det er lurt å se om det er noen som du har ting til felles med også, eller om du kan få mer ting til felles med de vennene du allerede har. 

Det kan være smart å snakke med en voksen om dette, lærer, helsesøster, en familievenn eller noe annet. 

Vi har artikler som kan hjelpe deg. Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap