Hopp til hovedinnholdet

Jeg skjønner bare ikke hva jeg har gjort galt. Ingen liker meg tydeligvis når jeg er meg selv.Hvordan kan jeg få flere venner utenfor skolen? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg starter i 9. Klasse og jeg har allerede overlevd et år med fake venner. Jeg skjønner bare ikke hva jeg har gjort galt, jeg er meg selv 24/7 men ingen liker tydeligvis meg ikke når jeg er meg selv. Ungdommer disse dagene har blitt mer frekke og alt skal handle om å være pen og tynn. Jeg tenker aldri på kropspress men i forhold til venninne mine er jeg den tjukkeste. Jeg vil bare ha venner men tydeligvis er det ingen som vil. Det værste som er, er at når jeg spør om noen vil finne på no, svarer de alltid " må rydde rommet " eller " er litt sliten " men så det som egentlig skjer er at de alle jeg spør henger sammen og bare ignorerer meg!! Det er bedre å si nei enn å lyve og ignorere!! Spørsmålet mitt er om hvordan jeg kan få fler venner utenfor skolen? For jeg har prøvd alle på trinnet men de liker meg ikke!! Hva er galt med meg JEG ER JO BARE MEG SELV!! Er ikke det alle sånn ungdomsrådgivere gir oss " vær deg selv " jeg er det men det funker ikke! Hjelp meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at ingen liker deg når du er deg selv. Det er ingen god følelse å føle at ingen liker deg. Slik du beskriver er det ikke greit å ha det. Å oppleve at venner lyver for deg og heller er sammen uten at du får være med oppleves vondt og vanskelig. Jeg syns du er sterk og modig som er deg selv, det er faktisk ikke så lett når man opplever ikke å bli likt. 

Jeg vil du skal vite at du ikke trenger å bli behandlet på den måten. Det er lov for deg å velge venner som får deg til å føle deg bra. Jeg er også sikker på at ikke alle på trinnet kjenner deg godt nok til ikke å like deg. Prøv å ta kontakt med de som virker hyggelige. Før du gjør det kan du tenke litt gjennom hvordan du ønsker å bli møtt. Ved å tenke positivt om det å skulle prøve å bli kjent og få nye venner kan du utstråle mer selvsikkerhet og positivitet som kan smitte over på de andre. 

En måte å få nye venner på er å begynne på en fritidsaktivitet utenfor skolen. Det blir på en måte som å starte med blanke ark og da er det lettere å få nye venner. Finn en aktivitet du liker å drive med som for eksempel dans, håndball, fotball. Når man går på en aktivitet så har dere som er med en felles interesse som dere kan prate om. Det er en fin måte å bli kjent på.

Du kan snakke med helsesøster på skolen din om hvordan du har det. Hun kan være en god støtte og sammen kan dere jobbe med hvordan du kan få nye venner. 

Jeg ønsker deg lykke til, vær stolt av at du er deg selv!

Legger ved noen aktuelle artikler.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap