Hopp til hovedinnholdet

hei, eg har en venn som sliter veldig. Hun går daglig å tenker på å drepe seg selv. hva skal / kan eg gjøre. hun er ikke seg selv lengre, og er aldri glad lengre.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, eg har en venn som sliter veldig. Hun går daglig å tenker på å drepe seg selv. hva skal / kan eg gjøre. hun er ikke seg selv lengre, og er aldri glad lengre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss og ber om hjelp!

Jeg skjønner godt at dette føles vanskelig og sikkert skremmende for deg. Du er en god venn som ønsker å hjelpe henne - hun er heldig som har deg!!

Det beste du kan gjøre for din henne som har det så vanskelig er å være der for henne som en venn. Gjør sosiale ting sammen med henne og vær sammen med henne som en venn. Du skal ikke være hennes behandler eller hjelpe henne med det hun sliter med. Det er de voksnes oppgave!

Det du kan gjøre når du er bekymret for henne er at du snakker med dine foreldre og/eller med helsesøster på skolen der du går. Fortell om det hun sliter med og det du er bekymret for. Helsesøster vil kunne kalle henne inn til en samtale og dine foreldre vil kunne informere hennes foreldre om det hun sliter med slik at de kan hjelpe henne til å få det bedre med seg selv. Dette er ikke å sladre på din venn men en måte du hjelper henne på ved å la de voksne få vite om det hun sliter med.

Jeg legger ved en artikkel til deg om hvordan du best kan hjelpe din venn. Jeg ønsker dere begge det beste!!

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap