Hopp til hovedinnholdet

Alene på ny skole, ikke enkelt å få venner. Lei av å kun snakke med familie

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har ikke hatt venner på 1,5 år og begynner å gå lei av å gå dag etter dag uten å ha en sjel å snakke med bortsett fra de i familien min. Flyttet til Trondheim i høst for å starte på videregående og er akkurat ferdig med vg1, har ikke blitt skikkelig kjent med noen på skolen og kjenner ingen i byen. Det er vanskelig å finne seg til rette på skolen fordi alle går hvert til sitt i friminuttene og jeg er ikke den typen som bare henger meg på folk, jeg foretrekker små grupperinger og synes det er lettere å bli kjent med folk på tomannshånd enn å prøve å inkludere meg selv i en allerede stor vennegjeng eller gruppering som ikke har behov for meg. Jeg vil ikke være uønsket, og finner ikke de rette situasjonene til å ta kontakt eller starte vennskap.. Jeg vet at jeg bør bli med på aktiviteter utenfor skolen, og det er jeg bevisst på å gjøre, men jeg trenger venner på skolen også, jeg har midlertidig vært mutters alene i hvert eneste friminutt siden den andre uka av skoleåret...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Det her er ikke greit. Hva med å snakke med helsesøster på skolen du går. Forklar hvordan du har det. Sammen kan dere snakke med læreren din om dette. Fortell lærer at du føler det er best å bli kjent i mindre grupper .Har du samme lærere til neste år er det fint at de vet du er mye alene slik at de kan planlegge for et klassemiljø som inkluderer alle elevene. Er det nye lærere kan du og helsesøster sammen forklare hvordan ditt første skoleår har vært. 
Vil du diskutere det med noen på telefon kan du kontakte :Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. Se om du finner noe fornuftig her. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

5 tips til den første tiden på ny skole

Skoleelever (colourbox.com)

Mange kjenner sommerfugler når de skal begynne på videregående. Nervøs fordi du ikke kjenner noen fra før? Usikker på hva som kreves? Her er tips så du kan finne deg til rette.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Flyttet hjemmefra - hjemlengsel?

GHutt ser lei seg ut (colourbox.com)

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap