Hopp til hovedinnholdet

Vennen min skal bytte skole, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. For et par dager siden fikk jeg vite at en gutt i klassen skal bytte skole. Jeg har kjent han helt siden jeg var sånn ca fire år, og han er skikkelig morsom og hyggelig mot meg. Han er liksom den eneste av guttene som faktisk snakker med meg. Da jeg fikk vite at han skulle bytte ble jeg veldig lei meg, for han er så morsom å prate med. Jeg tror kanskje jeg liker han litt, med tanke på at jeg synes det er så ekstremt trist at han skal bytte skole. Utenom skolen har jeg ikke sånn kjempe god kontakt med han, men det hender at vi snakker sammen. Men uansett jeg gruer meg litt til han bytter og vet ikke om jeg liksom skal si noe om det til han. Hva skal jeg gjøre? Hilsen J13

Besvart 19.11.2018 17:32
 

Svar
Hei Jente 13år! 

Det er kjempe fint at du skriver til oss i ung.no når du lurer på noe! Jeg skjønner godt at du er lei deg for at en venn av deg skal bytte skole, og det tror jeg han vil sette pris på å vite også.

Du skriver at en gutt du har kjent over mange år, som du tror du liker litt, skal bytte skole. Selvom dere ikke snakker sammen så mye utenfor skolen så tror jeg vennen din vil sette pris på å vite at du bryr deg om han og at du synes det er leit at han skal bytte skole. Det at han snakker med deg og får deg i godt humør er et tegn på at han bryr seg om deg. Uansett om du føler at du kjenner han godt nok eller ikke, så er det alltid koselig å høre at man vil bli savnet og er brydd for. 

Kanskje dette også kan være en mulighet for å snakke/være mer med vennen din utenfor skolen. Du skriver at dere snakker litt utenfor skolen men ikke så mye, kanskje når han bytter skole at dere kan møtes oftere. Det trenger ikke nødvendigvis å være romantisk og du kan for eksempel fortelle han at du synes han er en veldig hyggelig gutt som får deg til å føle deg bra og at du håper dere kan holde kontakten.

Håper dette hjelper, det ligger ved noen ekstra artikler med ekstra tips og råd som jeg håper kan hjelpe deg! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap