Hopp til hovedinnholdet

Min beste venn bor 7 til 8 timer unna, jeg savner henne veldig!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei min beste venn bor 7 til 8 timer unna jeg savner henne veldig! Jeg føler hund er den eneste som forstår meg. Hun er også min første venn jeg ser henne kanskje en eller to ganger i året. Der er i sommer feriene vi da leker vi sammen og bader og er sammen veldig mye. Men siden jeg har skilte foreldre så kam vi ikke vere der hele sommer ferien. Jeg synes det er veldig trist at jeg får set henne så skjeldent. Når vi drar hjem i sommer ferien gråter jeg og vil være alene. Jeg savner henne veldig mye

Besvart 14.02.2019 19:05
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Det er tungt å hele tiden savne sin beste venn. 

Det er fint at dere får sett hverandre en til to ganger hvert år. 

Når du savner henne, kan dere kanskje chatte, snakke på telefonen og facetime? Det kan hjelpe veldig på savnet fordi dere får mulighet til å følge med på hverandres hverdag og dagligliv, og dere kan dele gleder og sorger, slik som bestevenner gjør. 

Etterhvert som dere nå blir eldre, kan det kanskje være mulighet at dere kan reise og besøke hverandre? Da får dere mulighet til å være mer sammen, finne på ting og ha det fint i lag. 

Du kan snakke med foreldrene dine om dette. 

Du kan også snakke med helsesøster/helsesykepleier på skolen. Det er fint å kunne sette ord på tanker og følelser. Da blir man også bedre kjent med seg selv, og det vil være lettere å finne løsninger. 

Vær også med vennene dine der du bor. Det kan hjelpe på savnet. Kanskje er det en av vennene som kan bli en ekstra bestevenn? Det er mange som har mer enn en bestevenn. Mange beskriver at de har venner til forskjellige ting; noen å være sammen med på skolen, noen å dele hobbyer med, andre som man er med i helger og kanskje som deg, en som man møter i ferier. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap