Hopp til hovedinnholdet

Det er en gutt som sier han tar livet sitt dersom jeg ikke blir kjæreste

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Eg har ein venn som vil ta selvmord og hater seg selv. Så eg lurte bare på hva eg kan gjøre for han. Han er litt eldre enn meg, han er 17 og eg er 13. Og han seier att den einaste måten som kanskje kan få han til å ikkje ta livet sitt er at eg blir sammen med han, men eg har sakt nei til han alle gangene fordi eg ikkje liker han som ein kjereste. Så eg lurer på om eg skal bli sammen med han eller ikkje. Hjelp!

Besvart 18.02.2019 17:37
 

Svar
Hei

Den gutten som sier slike ting til deg, har det helt sikkert vanskelig. Men likevel er det helt galt å si slike ting til noen. Det er en forferdelig ting å utsette noen for. Du skal selvsagt ikke bli kjæreste med noen fordi du er redd de skal ta livet sitt. Det er absolutt ikke noe grunnlag for å være kjærester. Et kjæresteforhold skal basere seg på det at man liker hverandre, er forelsket og ønsker å være sammen. Absolutt ikke fordi en skal "passe på" eller nesten "truer" noen til det. Dette synes jeg du skal forklare denne gutten, og så rett og slett kutte han litt ut en periode. Det kan være greit å ta en pause fra han slik at du ikke føler ansvar for han. 

Jeg vil i tillegg anbefale deg å snakke med noen voksne slik at også du har litt støtte. Det kan være vanskelig å tenke på dette og kanskje er du også redd det ikke skal gå bra med denne gutten. Snakk gjerne med helsesykepleier på skolen din, det kan være en god ressurs å støtte seg på. Lykke til.  

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap