Hopp til hovedinnholdet

Hvodan kan jeg grue meg mindre til å bytte skole?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er jente på 13 år og skal flytte til ett nytt sted og må dermed bytte skole. Jeg har ikke noe i mot det med å flytte fra venner (har veldig gode venner der) men gruer meg til å begynne på ny skole. Er redd for å bli rød i fjeset, dumme meg ut, eller bli den ene loneren. Har besøkt dem og de virker greie, det er kun 10 stk i min klasse og to jenter så har ikke så mye å velge mellom. Noen tips til å grue seg midre og unngå å bli så fort rød i fjeset når jeg blir flau/nervøs?

Besvart 23.03.2019 12:27
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg skjønner at du er spent på å begynne på ny skole, og at du er gruer deg litt. Det er og helt normalt! Når det er sagt så er det slitsomt å grue seg hele tiden. Jeg vil råde deg til å prøve å ha en positiv innstilling, de har mye å si! Tenk på at dette vil gå helt fint, og at du helt sikkert vil få nye venner. Prøv å tenk at dette vil gå bra! Jeg er helt sikker på at du har mange gode sider, og vil få mange gode venner på den nye skolen og i den nye klassen. 

Jeg skjønner du er redd for å dumme deg ut og bli rød i fjeset, med det sagt så  er det også helt normalt. Alle kan "dumme" seg ut en gang i blant eller bli litt flau. Jeg vil råde deg til å prøve å takle slike situasjoner og kanskje tenke litt sånn her "dette går bra, det er ikke verdens undergang, og det går over"

Det er så klart ubehagelig å bli flau, men igjen det går over, og så regel glemmes slike ting fort. 

Ta gjerne en titt på artiklene under. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

5 tips til den første tiden på ny skole

Skoleelever (colourbox.com)

Mange kjenner sommerfugler når de skal begynne på videregående. Nervøs fordi du ikke kjenner noen fra før? Usikker på hva som kreves? Her er tips så du kan finne deg til rette.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Når du eller vennen din må flytte

Jenter trøster hverandre (colourbox.com)

Når du har hatt en nær og god venn og en av dere må flytte, kan det være veldig trist. Du kan føle deg både ensom, trist og kanskje redd for å miste kontakten.

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap