Hopp til hovedinnholdet

Min lillesøster føler seg utenfor. De andre har Iphone og merkeklær.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hey. (Er storebror som skriver) Min lillesøster som er 11, sier at hun føler seg utenfor eller med andre ord ikke kul. Fordi hun ikke har de mest populære tingene. For eks: nyeste iphone, og nyeste merke klærne. Men hun har fortsatt forferdelig mange venner, nokk til å faen gå med på nærvene til hekkan. Hun sier at vennene baksnakker, fordi hun ikke har det samme som dem. Jeg vett at baksnakking og alt det drittet er mer normalt hos jenter. Men hvordan kan jeg hjelpe henne? Og forklare at det er noe hekkans bullshit.

Besvart 25.03.2019 18:30
 

Svar
Hei


Først og fremst, veldig flott at du ønsker å hjelpe din lillesøster. 

Det er såklart vanskelig å vite hvordan man skal hjelpe til med dette. Men jeg tror du sitter på en del av svaret selv. Nemlig det å forklare henne at disse ting som hvilke telefon eller klær du har egentlig ikke betyr noe. Det viktigste er at hun er seg selv og det vil føles betryggende ut for henne at du står bak å støtter henne.

Det kan hende at hun synes det er flott å bare få luftet disse tingene med deg. Av og til kan det hjelpe å bare snakke sammen. 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap