Hopp til hovedinnholdet

Har det ikke bra, lurer på hvorfor jeg vil ta livet mitt. Trenger tips.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente. Jeg føler meg ikke så bra men ingen vet det. Jeg lirer på hvorfor jeg gråter og tenker å ta livet mitt hele tiden. Det kan være noe dager der hvor jeg ikke gjør det men det er ikke så mange av dem. Jeg har ikke venner eller bare en men hun bor i et ant land og ser henne bare en gang i året. Men jeg klare ikke å leve mere sånn her å gråte og tenke på at jeg skal ta livet mitt en dag. Har du noen tipp hva jeg kan gjøre?

Besvart 03.06.2019 11:08
 

Svar
Hei
 

Takk for at du kontakter Ung.no.

Det jeg vil anbefale deg er å snakke med noen. Helsesykepleier på skolen du går har taushetsplikt og henne kan du snakke med om alt. 
Når det er så vondt og trist som du beskriver er det viktig å ha noen å snakke med. 

Mener helsesykepleier at du trenger mer hjelp en hun kan gi deg vil hun hjelpe deg videre til noen som kan mer om det å ha det vondt og være trist. 

Vil du begynne med å snakke med noen anonymt kan du ringe til

 Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt.

Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no

Det viktigste er å snakke om det som føles slitsomt. 

Det klarer du, du har tatt det første skrittet med å informere meg om hvor vanskelig du har det. 

Jeg har og lagt med noen artikler, se om du finner noe nyttig der.

 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap