Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket, men vet ikke om gutten føler det samme.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! det er en gutt som jeg holdt på med for en stund siden. jeg går i åttende og han i niende. vi ble kjent i starten av åttende pga han og venninna mi var sammen. det fungerte ikke, men vi var fortsatt venner og etterhvert holdt vi på. etter sånn 4 uker sa han at han ikke følte det samme for meg som før. jeg ble selvfølgelig trist. han er litt player, og han er veldig av og på. for sånn 2 uker siden begynte vi å snakke på ft og være sammen, men bare som venner. jeg var hos han, og vi lå inntil hverandre og hendene og føttene lekte på en måte sammen. det var 2 andre der så vi kunne ikke gjøre noe, men når vi lå der føltes det ut som gamle dager igjen og jeg fikk skikkelig sommerfugler i magen. i natt hadde jeg en drøm om han, der vi lå å koste og holdt på igjen. dette vekte minner, og jeg merker jeg savner å være sammen med han. men som sagt er han veldig av og på så vet ikke hva jeg skal gjøre. burde jeg bare la det være eller prøve? jeg er også veldig kosesyk og vil ha oppmerksomhet

Besvart 16.06.2019 23:37
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Det er flott at du er forelsket, og at dette skaper litt sommerfugler i magen! Det er mange unge som kjenner på denne følelsen, spesielt i den alderen du er i. Følelsene kan derimot vende om til det negative, om de ikke er gjensidige fra motparten. 

Basert på det du skriver, virker det dessverre ikke som at den vedkomne gutten er forelsket i deg. Det kan derimot hende at dere har en liten flørt, og et "crush" på hverandre. Dette gjenskaper mange av de samme følelsene som en forelskelse, uten at de er like vedvarende. Gutten har selv sagt at han ikke har de samme følelsene for deg, og ettersom at du selv sier at han er en såkalt "player" er han nok ikke noe å satse på. 

I tillegg er han jo også ekskjæresten din venninnen din, og det kan godt hende at følelsene hennes blir såret om dere tar forholdet et steg videre. Det er viktig å huske på og ta vare på sine kjære i slike situasjoner, og som regel er et vennskap mer stabilt enn en flørt. Forholdet til venninnen din er nok derfor mer "verdt" i denne situasjonen. Det kan derfor være en ide å heller begynne å flørte litt med andre gutter, slik at du kommer deg videre. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen. Men hvordan vite om man liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap