Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente som har problemer med å overnatte hos andre.

 

Spørsmål
Hei!

Jeg er en jente som har problemer med å overnatte hos andre. Nå har det vært sånn i mange mange år og er rimelig lei meg for at jeg enda ikke greier det. Det er ikke det at jeg ikke greier det, men jeg blir så utrolig redd og gråter veldig mye FØR jeg skal bort. Gruer meg veldig fra den dagen jeg har en avtale med å ligge borte. Selv om jeg vet at jeg kommer mest sannsyneligvis til å greie det, så er det noen skikklig uhyggelige følelser som dukker opp.

Da jeg var liten (2.-3. klasse og før det) hadde jeg absolutt ikke noe problemer med dette. Men plutselig sa det stopp, og da jeg dro på speiderleiere osv. måtte mamma og pappa komme å hente meg. Så nå i dag har jeg det enda vanskeligheter med å ligge borte, selv om det bare er 50 meter bortigata og mamma og pappa sier at de kan komme og hente meg når som helst+ at det er i familien eller gode venner. Jeg er veldig klar på å få endret dette problemet. For i den alderen jeg er i nå (14 år), så skjer det veldig mye opplevelser som jeg ikke er med på gjennom overnatting.

Har du noen forslag til hvordan jeg kan bli bedre og klare å ligge borte? Jeg er veldig takknemlig for svar, for dette plager meg egentlig mye.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14år!

Jeg skjønner godt at dette problemet plager deg mye og vil begrense din omgang med venner. Den første tanken jeg får når jeg leser det du skriver er at det er lurt å snakke med en psykolog om dette. Jeg tror ikke at du har noen avorlige psykiske problemer, med psykologer er ofte gode til å jobbe med slike litt uforståelige problemer. Mitt råd til deg er å snakke med dine foreldre og ta kontakt med fastlegen din slik at du kan bli henvist til psykolog. Det er ikke sikkert at du trenger så mange timer heller for å løse dette. Lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap


Quiz: Hva vet du om kriminalitet?

Kan politiet bringe hjem barn som driver omkring på egen hånd på offentlig sted etter kl. 22.00?