Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt sex med kjæresten til venninna mi flere ganger bak hennes rygg. Han har truet meg med kniv og jeg er redd.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har stilt en del spørsmål om dette før, men ikke direkte om dette. Jeg har hatt sex med kjæresten til venninna mi flere ganger bak hennes rygg. I helge var jeg hos han med to andre. Vi gjorde ingenting seksuelt sammen, men kranglet veldig. Uten grunn har han vært veldig sint på meg i det siste. jeg tror det kan ha noe med å gjøre at vi har gjort ting bak henens rygg og han elsker henne. Uansett vi alle hadde drukket og jeg kranglet veldig med han. Alt endte med at han slo, sparket og lugget meg hardt. Jeg fikk flere blåmerker. Han truet også meg med å drepe meg med kniv og kom med en kniv mot meg. Han tok ikke den i nærheten av kroppen min, men var veldig truende og jeg ble livredd. Jeg fikk flere opptak av at han sa han skulle drepe meg. Poenget mitt nå er hva skal jeg gjøre med dette? jeg er livredd for han. Han har truet meg slik før også, men aldri banket meg som han gjorde da. Skal jeg snakke med noen om det eller bare la det gå? Venninna mi kan jo ikke vite dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hva du står i akkurat nå og hvor redd du er etter å ha blitt truet.

Først og fremst vil jeg si til deg at det er trist at situasjonen har utviklet seg slik og at jeg kan forstå at du er usikker på hva du skal gjøre for å beskytte venninnen din.

Det er ikke greit at du blir truet med kniv og slått og lugget. Dette er straffbare handlinger og ikke minst er det vondt for deg.

Sakens kjerne er jo at dere har gjort noe sammen bak din venninnes rygg. Hvordan ville det være for deg å snakke med han når dere er edru og finne ut av hvordan dere skal forholde dere til dette?

Du kan i utgangspunktet anmelde han for det han har gjort mot deg og det kan ikke fortsette med at han skal være sint på deg og være slem mot deg.

Jeg vil råde deg til å forsøke å få til en dialog sammen med han og at dere kan finne ut av hvordan dere skal forholde dere til hverandre. En annen løsning er at dere forteller venninnen din og at du anmelder han for grov vold og trusler.

Jeg oppfordrer deg til å kjenne etter hva som vil være mest riktig for deg og snakke gjerne med noen om hvordan du har det i dette. Du kan snakke med fastlegen din og få en henvisning til psykolog.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Er kjæresten min voldelig?

Kjærester #ikkegreit / ung.no

Kjæresten min er vanligvis snill mot meg, men i det siste har han forandret seg litt. Når vi krangler blir han fryktelig sint.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold