Hopp til hovedinnholdet

Forelsket, sender meil til henne. Hun svarer med vold. Hva gjorde jeg feil?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Det er en jente i klassen jeg er kjempe forelska i. Jeg syntes det er vanskelig og si det til henne direkte, så jeg skrev en mail til henne hvor jeg beskrev hva jeg følte. På skolen dagen etter kommer hun bort til meg, hun smiler. Jeg tolker dette positift, så jeg går frem for å gi henne en klem. Hun tar da å kjører kneet hardt og brutalt opp i ballesteinene mine, og hun skriker idiot. Det gjør jævelig vondt, så jeg hyler høyt, og går rett i bakken. Mens jeg ligger og vrir meg i smerte, står hun og ler rått. Jeg blir sendt til lege. Det viser seg der at jeg har fått kraftige hevelser, og må ha behandling for dette, samtidig som jeg får smertebehandling. Legen sier at jeg har vært heldig som ikke har fått mer alvorlige skader, for det er ingen tvil om at hun har truffet veldig hardt. Jeg er hjemme fra skolen i to dager p.g.a smerter. Jeg forstår ikke hvorfor hun reagerte sånn, hva jeg gjorde feil som fikk henne til å reagere sånn, og hva jeg kunne gjort annerledes.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Du har ikke gjort noe feil. Det er fint at du tør å vise følelser. Du kunne ha forsøkt å bli kjent med henne gjennom samtaler på skolen, men det er ikke galt den måten du valgte å fortelle om dine følelser. 
Reaksjoner som det du opplevde kommer ofte fra usikre og personer som har opplevd å bli møtt med vold.
Det behøver ikke bety at hun synes du er en hun ikke vil bli kjent med. 
En trist reaksjon på en fin handling. Fortsett å vær den gutten som tør å vise det du føler. 
Har du lyst til å diskutere det med en anonym kan du kontakte: Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom kan du og diskutere opplevelsen din med. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold