Hopp til hovedinnholdet

Hvordan finner politiet de som har slått?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, igår så ble en kompiss av meg slått av to utlendinger fordi de mente at min venn var rasistisk. Så gikk han ene opp i tryne til min venn og slo han med knyttneven flere ganger i ansiktet også ble han andre vennen hannes, begge kan ha vært påvirket siden begge holdt en cider i sin hånd. Mange tok videor av når de slo. Etter ca 20sekunder så gikk de vekk ganske kjapt. Disse to guttene sa selv at de var 20år før det skjedde siden vi snakka med dem. Faren til min venn har annmeldt det. Men mitt spørsmål er hvordan finner navnet på disse to gjerningsmennene som har utført vold mot min venn som er 15år?

Besvart 12.12.2018 19:53
 

Svar
Hei

Håper det går bra med dere begge!

Når en sak blir anmeldt så vil politiet etterforske for å finne ut av hva som har skjedd og hvem som har skyld i det som har skjedd. I dette tilfellet må man finne ut hvem personen som slo er. Politiet finner ikke løsningen på alle saker som anmeldes, men ofte finner man den som gjorde noe galt. 

Det er flere måter å finne personen som slo. Du skriver at mange filmet hendelsen. Dersom politiet får tak i disse filmene kan det være han som slo eller vennen hans kan gjenkjennes utifra disse. Politiet vil også kunne avhøre andre som var tilstede for å finne ut hva de har sett og om de vet noe om de to. 

Ved å samle og sette sammen informasjon fra ulike kilder vil forhåpentligvis politiet kunne finne han som slo og vennen hans. Det var helt riktig av faren til vennen din å anmelde dette og det er viktig at dere som var der deler alt dere vet med politiet. Jeg håper saken blir oppklart!

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

- Slår ned en annen

Gutt slår (colourbox.com)

Jeg havnet i slosskamp og slo til en annen. Han måtte på legevakta og sånt. Hva skjer om jeg blir anmeldt?

Les mer

Ikke la deg provosere til å slåss på fest

Drikker øl

Hva kan du gjøre for å unngå slosskamp på fest, og hvordan kan du reagere hvis du kommer opp i en voldelig situasjon? Her er en utelivsguide for deg som har begynt å gå på fest!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet