Hopp til hovedinnholdet

Trusler om å bank

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 15 og snart 16. Før jul ble jeg og mine venner banket opp av noen fra en større sted og kommune fordi de hadde hørt at noen hadde snakket dritt om dem fra stedet her. Noen måneder senere nå så har jeg blitt venner med ganske mange av dem igjen og vært på flere fester, men jeg fikk høre på den ene festen at den ene gutten skulle banke kompisen min så jeg sa ifra til vennen min om det og at han skulle passe seg, kompisen min har tydeligvis sagt det videre til noen som kjenner de ig de har fått hørt at jeg sa ifra og nå er en gjeng på rundt 10 stykker ute etter meg og skal banke meg, hva skal jeg gjøre. Trenger hjelp fort

Besvart 08.04.2019 11:03
 

Svar
Hei

Kan du snakke med kompisen din som du prøvde å hjelpe, og høre hvem han har sagt det videre til? Gjerne det er noen av de du har blitt venn med? Det kan da være lettere å ta kontakt med en av de og høre hva som skjer, og hvordan du kan ordne opp i dette.

Hvis det er vanskelig kan det være greit å be en voksen om hjelp. Hvis du syns det er vanskelig å be dine foreldre om hjelp, kan du gjerne snakke med en annen voksen du er trygg på. Det går også ann å ringe politiet. De har noen som jobber med ungdom, og kan gjerne gi deg tips til hvordan du kan gå videre.

 Det er også mulig å be ditt lokale Konfliktråd om hjelp www.konfliktraadet.no. De er gratis å bruke, og de er frivillig. De vil kontakte alle de involverte parter i saken, og spørre om de vil stille på et møte. På møte får alle parter mulighet til å fortelle sin versjon av saken, og forhåpentligvis komme frem til en avtale som er god for alle parter. Noen ganger kan det være misforståelser som det kan være greit å ordne opp i, andre ganger  er man uenig, men ved å lytte til de andre partene kan man gjerne komme frem til en grei løsning for alle.


Lykke til!

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold