Hopp til hovedinnholdet

Pappa slår meg og lillebroren min

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år og sliter hjemme med at pappa slår meg og lillebroren min jeg er redd for å si ifra til andre voksne og barnevernet eg e ikke flink til å spørre folk om hjelp men en venn av meg sa at det gikk an å spørre om hva som helst her på ung.no jeg hat blitt hardt skadet men jeg sa ifra den gangen og alt ble fikset men så begynte det igjen noen måneder senere (ikke si dette til noen plis). Vet du/dere hvem jeg kan kontakte hvis det skjer igjen?

Besvart 25.06.2019 15:47
 

Svar
Hei jente 13 år

Så leit å høre om hvordan du har det hjemme. Jeg forstår at du er redd for å si fra til andre voksne eller barneverntjenesten, men samtidig så kan ikke dette fortsette. Barn skal føle seg trygge i hjemmene sine, og å slå barn er strengt forbudt. Det beste hadde nok vært å snakke med noen på skolen din, men nå har jo sommerferien akkurat begynt. De du må kontakte er barneverntjenesten eller politiet. Du kan kontakte de når som helst, det må ikke være akkurat når det skjer, siden det har skjedd så mange ganger før. Jeg vet ikke hvor du bor i landet, men på barnevernvakten.no kan du finne telefonnummeret til barneverntjenesten i ditt område. Eller om du ringer politiet så er det 02800, eventuelt 112 om det haster. Kanskje du kjenner noen som kan være med deg til barneverntjenesten for å snakke om det som støtte? Det går an å gå å snakke med de uten å si hvem du er, for å høre hva de tenker om saken og hva de foreslår. Du kan også ringe de anonymt om det er mindre skummelt til å starte med. Eventuelt kan du ringe oss på alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, her kan du også snakke anonymt. Lykke til, jeg håper ting skal bli bedre for deg og at du får den hjelpen du trenger.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold