Hopp til hovedinnholdet

Faren min skremmer meg, tar meg i nakken og dytter meg

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Faren min skremmer meg veldig, han tar meg i nakken hver gang jeg gjør noe han ikke liker. Han dytter meg også, og noen ganger er jeg redd for at han skal slå. Han sier at han ikke skal slå men jeg føler at han kommer til å gjøre det. Jeg blir tatt fra meg de tingene jeg interesserer meg for. Hva skal jeg gjøre for å ikke være redd han lenger??

Besvart 15.07.2019 17:09
 

Svar
Hei gutt 15 år

Det må være vanskelig for deg å oppleve at din far gjør dette mot deg, det har han ikke lov til å gjøre. Har du prøvd å snakke med han om hvordan du opplever det når han gjør dette? I så fall vil jeg råde deg til å snakke med han om det en gang ting er rolig, ikke når han kjefter eller når det er dårlig stemning. Bor du sammen med din mor også? Eventuelt har du prøvd å snakke med henne om det? Hva gjør eventuelt hun når dette skjer? Du spør hva du skal gjøre for å slippe å være redd, men det er ikke du som skal gjøre noe. Det er din far som trenger andre måter å gjøre ting på når dette skjer. Om ikke det går å snakke med han så kan du ringe og snakke med oss på Alarmtelefonen for barn og unge(eller sms på 41716111) eller så kan du ringe og snakke med barneverntjenesten i området der du bor, du kan finne telefonnummeret dit på barnevernvakten.no. Da kan du forklare litt mer, og kanskje kan det være mulig at din far kan få noe form for tilbud om hjelp.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold