Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg skal snart i rettsak og lurer på noe før jeg evt sier det til advokat. Barnefar var i døren en kveld innom for å levere en kebab. Jeg lokket opp og med det samme jeg åpnet kunne jeg kjenne lokt av wisky. Jeg sa med det samme, du må gå keg kan kjenne at du har drokket. Men han brydde seg ikke hva jeg sa og tvang seg inn i gangen. Jeg gjentok meg flere ganger at han måtte komme seg ut, at jeg ikke ønsket han hos meg beruset (barnet lå og sov) og etter gjentatte ganger og han var truende ble jeg redd og reagerte med og kne' han. Han ble så sint at han tok å dyttet meg inn i veggen med å så holde kvelertak på meg og jeg trodde virkelig jeg skulle dø. Jeg skrek og var livredd mens jeg prøvde å si han må slutte, men jeg ble så kvelt at jeg klarte så vidt å snakke. Etter 5 min slapp han tak og jeg fikk han endelig ut. Jeg spydde med engang han slapp tak. I en rettsak kan dette ha stor betydning for utfallet. Men kan dette gå utover meg? Jeg knea han for jeg følte meg redd og truet

Besvart 03.08.2019 15:09
 

Svar
Hei

Så vondt å høre at du har opplevd dette. 

Dette er veldig alvorlig og absolutt ikke greit. Ingen skal tvinge seg inn i hjemmet ditt eller utøve vold mot deg.  Jeg opplever ditt spark som selvforsvar fordi du følte deg redd og truet.

Jeg vet ikke hva slags type rettsak dere står overfor, men denne informasjonen virker veldig viktig og jeg anbefaler deg å dele den. Er barneverntjenesten involvert? I så fall tenker jeg at det er viktig at du snakker med de. 

Jeg vet du lurer på hvordan deling av denne informasjonen kan påvirke deg. Det er det veldig vanskelig for meg å svare på, men basert på det du skriver opplever jeg at du har handlet i selvforsvar og at denne mannen har tvunget seg inn, opptrådd truende og utøvd vold, noe som er svært alvorlig og bekymringsverdig. 

Jeg håper du får snakket med noe om dette som har skjedd. 

Med vennlig hilsen psykolog

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold