Hopp til hovedinnholdet

En gutt sier ekle ting til kjæresten min, hva kan jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Det er en gutt som sier uhyggelige ting til kjæresten min, kjæresten min vet at det bare er på tull, men jeg synes ikke at det er hyggelig at han sier ekle ting til henne. Jeg har lyst til å banke opp denne gutten fordi han sier sånt til kjæresten min, men hun min sier at jeg ikke får ha røre denne gutten eller snakke med han om dette her, fordi hun sier at hun fikser det selv. Denne gutten har en kjæreste selv, og alle sammen er på samme alder... Poenget er at denne gutten kødder med kjæresten min og jeg får ikke lov til å gjøre noe med det av kjæresten min, og det blir litt vanskelig for meg å ikke røre han. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ikke noe rart at du blir opprørt av dette, du bryr deg jo om din kjæreste, og vil selvfølgelig ikke at noen skal gjøre vondt mot henne.

 

Det å bry seg er viktig, og jeg tror det er viktig for din kjæreste at hun vet at du ikke liker dette.

 

Men, så er det hva du kan gjøre.

Din kjæreste har helt rett i at det ikke er en god idé å banke denne gutten for dette. Å løse problemer med bruk av vold er aldri en god idé, her må vi tenke ut en smartere løsning.

 

Dersom din kjæreste kjenner seg sikker på at hun klarer å fikse dette selv, er det bra. Da er det viktig at du holder deg rolig og at dere sammen forsøker å unngå denne gutten som gjør dette. Men dersom det blir vanskeligere for henne, og hun trenger hjelp, vil jeg anbefale at hun tar kontakt med en voksenperson.

 

Nå vet ikke jeg hva som blir sagt, men dersom det er skremmende ting, eller trusler, synes jeg det er alvorlig. Det kan også være lurt å sjekke ut om din kjæreste er utrygg på eller redd for denne gutten. Da er det viktig at noen voksne får vite om dette, slik at det han gjør blir stoppet.

 

Altså, når folk sier ekle/uhyggelige ting, er det aller lureste at den som blir utsatt for det selv kjenner etter om man trenger hjelp, Og viss man trenger det, er det lurest å ta kontakt med en voksen.

Denne voksne kan være helsesøster, en lærer, eller en annen som den det gjelder stoler på.

 

Håper dette svaret var til nytte for deg!

 

Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold