Prevensjonsmetoder - en oversikt

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.
Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.
P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Disse prevensjonsmidlene er absolutt ikke bare for dem som har født! Og visste du at om du får satt dem inn før du blir 21 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år?
Du har begynt å ha sex eller vet at det snart vil skje. Du ønsker ikke å bli gravid og vil begynne med prevensjon for å hindre det. Det finnes mange ulike metoder å velge mellom. Hva vil passe best for deg?
Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.
Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.
Har du hatt avbrutt samleie (uten prevensjon), såkalt ”hoppe av i svingen”, og lurer på om du kan ha blitt gravid? Det er mange som skriver inn til ung.no og lurer på dette. Her finner du svaret.
Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.
Helsedirektoratet og WHO anbefaler langtidsvirkende reversible prevensjonsmetoder (LARC) til unge jenter. Kanskje noe for deg?
Helsestasjon for ungdom er eit GRATIS tilbod til ungdom. Der kan du få rettleiing om prevensjon og seksuell helse. Du kan òg få hjelp innanfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Mange snakker om at ungdom er dårlige til å bruke kondom, og resultatet er at mange får seksuelt overførbare infeksjoner (soi). Er du en av dem som ikke tar fram kondomet?
Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?
Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den, eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.
Sikker prevensjon er ikkje alltid tilgjengeleg når du treng han – du tek ein sjanse eller kondomet kan sprekke. Så kjem redsla for å vere gravid. Her finn du svar på nokre vanlege spørsmål.
Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?
Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.
Kombinasjonspreparater (p-piller, p-ring og p-plaster) er trygge og sikre prevensjonsmetoder, men har også noen bivirkninger. Blodpropp er en sjelden, men alvorlig bivirkning.