Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Trist jente (colourbox.com) #ikkegreit #ikkehemmelig
Trist jente (colourbox.com) #ikkegreit #ikkehemmelig

A-Å

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Offentleg og kvalitetssikra

Lurer du på på hvordan det er å være skikkelig forelsket, å kysse, å ligge inntil, å ligge med? Har du tanker som: Hva er galt med meg? Hvorfor liker ingen meg? Kommer jeg aldri til å få kjæreste? Hvorfor tar ikke den jeg er forelsket i initiativ; hvorfor spør han/hun ikke meg?

Det er godt å ha noen å kysse, dele varme, tanker og nære opplevelser med. Å lengte etter kjærlighet er biologi, det er kropp og sjel som sender signal om dine behov og ønsker. Mangel på kjærlighet gjør vondt. Dine dagdrømmer og grublerier om kjæreste kan gi deg informasjon om noe du savner, noe som er viktig for deg. Om du lengter etter en kjæreste, kan det være på tide å ta noen skritt for at drømmene dine skal bli til virkelighet. Det er mye du selv kan gjøre for å øke sjansen for å få en god kjæreste. Og omvendt: Det er også mye du selv gjør for å redusere sjansene dine for å finne en kjæreste.

Les: Hva kan du selv gjøre for å få kjæreste?

 

Kjæresteri oppstår der mennesker møtes og viser hverandre oppmerksomhet og vennlighet. Det er også lettere å oppdage hvem man liker om man ser dem litt nærme og uten at alle vinterklærne er på, enn på lang avstand. Det er lettere å like noen og å bli likt om du viser deg i bevegelse enn hvis du sitter stille. Varme følelser oppstår i sola, når sola begynner å skinne om våren og vinterjakkene kommer av eller feriesola når alt er nytt og spennende. Forelskelsesfølelser oppstår lettere når man er fysisk aktiv og sosial. Du øker sjansene dine for å finne en kjæreste om du gjør noe du liker sammen med andre som du liker. Når du smiler, er trygg og gjør noe du liker vil andre synes at du er mer attraktiv, også.

Hjelpehånden

Hjelpehånden er et ryddesystem som kan være til hjelp for å tenke lurt og gjøre modige og gode valg. Stine fylte ut denne hånden for å tørre å nærme seg Roger, som hun lenge hadde vært avstandsforelsket i:

Det kommer frem at Stine er egentlig mer forelsket enn hun er flau eller redd. (Tallet beskriver styrken på følelsen) Når hun får se rødtankene nedskrevet så virker de ikke like overbevisende. Hun tror mer på grønntankene enn rødtankene, egentlig.

Ryddejobben hun gjorde ved å fylle ut en hjelpehånd, og det å skrive og lete etter litt hyggelige ting til å si til seg selv, hjalp litt på humøret. Hun fikk mot til å sende en tekstmelding til Roger. Og hvis hun var heldig den dagen, fikk hun ”napp” med en gang. Det avgjørende for om hun får det bedre etter hvert, er at hun fortsetter å gjøre gode valg for seg selv. Du er modig når du tør å gi den du drømmer om en sjanse. Det er også lurt!

Hva kan du selv gjøre for å få kjæreste?

  • Våg å møte blikket til folk, smil og vis at du ønsker kontakt!
  • Legg merke til hvem du liker godt
  • Ta initiativ til å gjøre noe du liker sammen med noen du synes er virkelig hyggelig
  • Kjæresteri oppstår ofte gjennom felles interesser: dyrk dine interesser og gjør det sammen med dem du liker
  • Takk ja hvis du får en hyggelig invitasjon av en du liker godt
  • Vær oppmerksom på folk rundt deg og vær raus med komplimenter!
  • Ikke ta sorgene på forskudd. Du vet ikke hva han/hun vil svare, og sannsynligvis tåler du avvisning bedre enn du frykter
  • Gjør noe aktivt, fremfor å gruble på hva som kan skje - husk: Dersom du ikke gjør noe skjer sannsynligvis ingen ting!

Kjenner du deg igjen i Stines historie, kan du kanskje prøve å fylle ut din egen hjelpehånd for å finne litt mer ut av det hele og kanskje også få det litt bedre. Her finner du en hjelpehånd som du kan skrive ut og fylle ut. Du kan også lese mer om hvordan du kan rydde opp i vanskelige følelser og tanker her.

Du kan også laste ned hjelpehånda som en app på Ipad

Artikkelen er skrevet av psykologspesialist Solfrid Raknes,forsker på RKBU Vest og forfatter av Psykologisk Førstehjelp i samarbeid med professor og psykologspesialist Leif Edward Ottesen Kennair, NTNU.Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Snart 8 klassing (jente)
1
02.01.2018 00:37:03
Jeg har likt en gutt i klassen i over 1 år nå. Jeg har lyst å få kontakt men klarer ikke :( Jeg har spurt vennene mine om de kan prøve å finne ut om han liker meg og, men de sier ingenting etter forsøket deres. Jeg stresset veldig når han er nær, og håper om å få noen tips her om hva jeg kan gjøre. Er ikke god på sånt.
wowww
1
31.08.2017 18:56:06
jeg liker en gutt men vær gang han kommer bort til meg blir jeg flau å dessuten vi snakker bare på MOBIL ikke i vanlig
Snakk
0
18.12.2017 18:36:31
Du må snakke real life baby eller så er det bare og si farvel ass
jenta 14
0
16.05.2017 13:56:18
Eg lik nån såm e 18, e d liksom greit åg prøv seg på han då?
jenta 14
0
16.05.2017 13:57:13
plus at eg e jækla sjenert åg.
Gutt 13
0
12.05.2017 19:11:32
Hei jeg er veldig forelsket i en jente men jeg tør ikke snakke med henne nesten når jeg prøver og gå bort til henne blir jeg bare flau og jeg tør ikke sende sms for jeg er redd for og få "nei" jeg håper noen kan gi meg hint
0
08.07.2017 11:47:14
Bedre å få et "nei" enn å aldri vite ;)
Jente 14
0
12.05.2017 21:16:24
Hei. Du må bare ta initiativ, flørt med henne, snakk med henne. Si til deg selv: "dette klarer jeg"!
Tonje 13
3
24.08.2016 21:29:24
Eg har vert forelsket i ein gutt i over 10år men han bodde på øya ved sia av så eg såg han ikkje så mase. + han hade kjæreste ein stund i 7 klasse. Men no er oss 8 klassinger og eg ser han kvar dag han er singel no, eg ser at han ser på meg ofte eg holdt på å gå ret inn i han.men eg klarer ikkje sjå han i øyene, snake med han og nesten ikkje være i nærheten av han. KA SKAL EG GJERE !!!!
Jente 14
0
12.05.2017 21:17:24
Snakk med han, tørr å ta initiativ, flørt.
Henrik
6
17.08.2016 21:34:09
Hei jeg er 15 år jeg er gutt og jeg liker en annen gutt men jeg vet ikke om han liker meg hva skal jeg gjøre
0
08.07.2017 11:48:49
Si det til han, ikke vær redd, kanskje han føler det samme? Ønsker deg masse lykke til! :)
XYZ
0
02.12.2016 15:06:08
Samme her! :-)
nina
2
19.07.2016 06:23:11
hei, jeg er en 12 år gammel jente. jeg har en guttebestevenn og en jente .. men problemet er at han liker henne. men jeg liker han veldig godt og dem vet at jeg liker han .. hva skal jeg gjøre??
Jente 14
0
12.05.2017 21:18:31
Jeg må bare si at du må la være. Det finnes mange andre gutter der ute!
nina
0
19.07.2016 06:23:05
hei, jeg er en 12 år gammel jente. jeg har en guttebestevenn og en jente .. men problemet er at han liker henne. men jeg liker han veldig godt og dem vet at jeg liker han .. hva skal jeg gjøre??
nina
0
19.07.2016 06:23:03
hei, jeg er en 12 år gammel jente. jeg har en guttebestevenn og en jente .. men problemet er at han liker henne. men jeg liker han veldig godt og dem vet at jeg liker han .. hva skal jeg gjøre??
Meg
0
10.07.2016 11:34:57
Jeg har vert sammen med en gutt jeg likte veldig godt i ca en måned. En dag fikk jeg høre at han også likte en annen jente, men hun bor åtte timer unna... Så da slo jeg opp med han, for så barnslig jeg var, tenkte jeg at han ikke fikk slå opp med meg før jeg slo opp med han! Jeg hadde egentlig slutta å like han en stund, men en gang når vi overnatta på skolen, lekte vi nøtt eller sandhet. Først måtte han sitte med meg, å holde rundt meg, så måtte han kysse meg på kinnet. Dagen etter likte jeg han veldig godt igjenn. Han har alltid pleid å kille meg å tulle med meg, men nå ble jeg liksom ekstra glad inni meg. Sån gikk månedene, og ett halvt år senere likte jeg han enda bedre,men jeg sa det ikke til noen. Hver gang noen spurte meg om jeg likte han svarte jeg nei, i over et halvt år, hver gang vi leker nødt eller sannhet pleier han å spørre hvem jeg liker, og om jeg har kysset noen, håper bare det betyr noe. I går sendte jeg en snapp til han å sa at jeg likte han, han har så så den men svarte ikke
Jente
1
21.05.2016 22:13:16
Hei! Jeg har lenge vært forelsket i en veldig populær gutt på trinnet! Jeg har aldri pratet med han! I går på skolen hadde vi begge eksamen og det var første gang vi har vært i samme rom! Han satt ikke så langt unna meg! Jeg fikk øyekontakt med han flere ganger den dagen, og tok han "på fersken" i å se på meg! På bussholdeplassen senere på dagen gikk han forbi meg! Da møttes blikkene våres og vi hadde øyekontakt "litt for lenge"! Etter dette har jeg ikke klart å slutte å tenke på han! Jeg vet at dette ikke nødvendigvis trenger å bety noe! Men jeg er usikker på hva jeg bør gjøre for å få han til å legge merke til meg etc. Jeg er ikke noe spesielt populær, og er redd for at han eller andre skal komme med negative responser/reaksjoner hvis jeg tar kontakt og liknende! På forhånd takk for svar!
Hei
0
05.05.2016 09:42:51
Det er ikke alltid en god følelse eller en lettelse å spørre noen om å finne på noe fordi ingenting er verre enn å vite at den du liker aller mest syns du ikke er verdt å bli kjent med. Du bør heller prøve å være i nærheten av personen du liker når du får mulighet og se om h*n liker deg, ikke bruk tiden og energien på en som ikke liker deg ellers blir du bare brukt
Super lettet
3
01.05.2016 21:22:03
Jeg liver dere, det er en utroooolig god følelse å spørre h*n du liker om å finne på npe en dag. Du trenger ikke å spørre rett ut. Hvis du vet at h*n du liker (som i mitt tilfelle) har en classywalk (eller noe annet som du synes det hadde vært kult å prøve), så kan du spørre om du kan få prøve det en gang. H*n svarer nest sannsynlig ja :D
Hei
0
28.04.2016 21:39:32
Han jeg liker, svarer ikke lengre når jeg sender han snap, men han gjorde det før... Har noen noen ideer om hvorfor/hva dette betyr??
Gutt
4
22.04.2016 00:58:51
Liker en jente i klassen min, men jeg har sosial angst og er kanskje den mest stilleste personen i klassen/trinnet. Jeg snakker bare med mindre folk snakker til meg (Folk jeg kjenner). Tenker å bare spørre henne engang...
Yolo
4
22.04.2016 21:39:16
Jeg kjønner at det kan være vanskelig, spesielt om man har sosialangst. Men noen gange uansett hvem man er, så må man prøve. Hva er egentlig det værste som kan skje? Det blir enten ja eller nei, det er jo vært å prøve
Haha
1
25.04.2016 18:50:27
*skjønner
Jente 15
1
21.04.2016 18:34:04
Jeg liker en gutt I paralell klassen min. Vi har snakket sammen et par ganger, og har gått sammen hjem 2 ganger. Men det var utrolig kleint og jeg ville si masse ting som kunne få han til å le, men jeg var helt stiv. Når vi går forbi hverandre smiler vi til hverandre. Men det er en person som jeg absolutt ikke stoler på som vet at jeg liker han, og jeg er sykt redd for at han skal finne det ut og ignorere meg. Jeg vet ikke om han liker meg, men jeg tørr heller ikke å spørre. Og det er bare 2 år igjen av skolen, hva skal jeg gjøre får å få han til å like meg eller at jeg kan gi han hint? Og hvordan kan jeg vite om han andre fyren som vet det ikke sier noe? Tanken på at han kan ignorere meg gjør meg veldig lei meg
Jente 15
0
21.04.2016 18:35:17
Mente 2 månder*
Jente 14
3
26.03.2016 23:51:36
Jeg er forelsket I en gutt I klassen min men vet ikke om han liker meg. Nesten hver gang jeg går forbi han på skolen får vi øyekontakt. Han smiler ikke, men stirrer og det virker nesten som at han liker meg. Når jeg tenker meg om så smiler heller ikke jeg. Jeg er veldig sjenert og tørr ikke å snakke med han. En venn av meg sier at jeg må snakke med han en gang, men jeg er redd for å si noe galt.. Noen som har et forslag til noe jeg kan gjøre?
hei
0
19.05.2016 15:36:33
Si hei og vis at du er interessert
Gutt
0
24.03.2016 14:07:39
Jeg er forelsket i en jente trur jeg. Jeg tenker på hun masse... For noen dager siden lekte jeg nøtt eller sannhet med noen personer hun jeg liker Hvar der jeg ble spurt om jeg likte henne men jeg svarte bare kjapt nei det glapp ut av munnen min....hun satt jo å hørte hva jeg svarte...så nå trur hun sikkert at jeg ikke liker henne hva skal jeg gjøre?
jente13 svarer
1
25.04.2016 18:59:39
Du burde bare flørte litt forsiktig, men gjør det på den rette måten :) ikke gå rett på men prøv å vis noen tegn på at du liker henne :)
Hei
2
16.03.2016 09:52:17
Jeg elsker deg
Jente 14..
1
11.03.2016 22:31:42
Ei jente som liker en gutt veldig mye men vet ikke om han liker meg. Jeg er veldig redd for att han skal si nei. SKAL JEG BARE HOPPE I DET Å SPØR?
jente13 svarer
1
25.04.2016 19:00:17
Hvis du tørr det burde du helt klart gjøre det :)
:)
0
15.04.2016 00:26:31
Jeg synes det
Hjelp meg (jente 13 år)
1
11.03.2016 20:24:42
Jeg er en jente som trenger hjelp. Det er en gutt i klassen som har vært forelsket i meg lenge, jeg tror han ennå er. Han har spurt meg mange ganger. Alle på trinnet vet det. Og jeg liker han, men jeg tør ikke å si til han at jeg liker han. Og alle vil mobbe meg siden jeg sa nei når han spurte meg, folk mobber meg også nå.
jente
0
19.04.2016 10:25:31
Du burde snakke helt selv med ham, face to face. og spørre om ham liker deg....
Gutt 15
5
24.02.2016 01:30:57
Hei! Jeg er super forelsket i en I klassen min. Jeg er ikke sikker, men jeg tror hun liker meg å, derfor har jeg før tenkt jeg skulle gjøre det, men jeg turde ikke spørre henne ut på en date. Har noen noe forslag til hva jeg kan gjøre? Mvh Gutt 15
Love it!
1
12.06.2016 01:30:49
Hvis du virkelig tror at hun liker deg må du bare prøve å få det frem. Jeg personlig hadde elsket om en gutt hadde kommet bort til meg og sagt "jeg liker deg, og lurte på om du ville være med ut en gang..." D er bare så søtt!!!
Jente 15
0
21.04.2016 18:00:17
I say do it!
Talia 16 (Drukner i tanker) bekymret og trist.
0
26.01.2016 01:07:11
Hei! jeg trenger hjelp med en gutt her, jeg har vært forelsket i en gutt en stund nå.. Det hele startet med at jeg ble bedt på en fest av en klasse vennine, å det takket jeg ja til. Da jeg kom på festen så jeg gutten som jeg kjente igjen fra barnehagen. Jeg satte meg ved siden av han å begynte å prate også spurte jeg han om snappen hans. Noen måned senere på halloween kvelden, Fikk jeg snap i fra han og han spurte "kom på fest..." og jeg ble jo glad og ville gjerne dra på festen men,.. Jeg sa ikke i kveld fordi det var veldig sent også sa jeg "kan kom neste gang" og begynte å forklare hvorfor. Neste gang spurte han på snap "kom på fest.." Fredag før siste helgen i juleferien. Jeg sa nei da også fordi, da skulle vi jo dra på hytta i helga og vi måtte stå opp så tidlig å da kunne ikke jeg være så lenge oppe om natta. Etter det har han ikke spurt meg noe mer og jeg angrer på at jeg sa nei BEGGE ganger! Nå tror jeg han ikke vil invitere meg på fest eller noe mer. Hva skal jeg gjøre for å bli bedt på fest ellet noe annet og for å gjøre det godt igjen!? Det var først han begynte å invitere meg, jeg begynte å like han. Vær så snill hjelp meg, jeg har grublet over dette lenge nå 24/7. Jeg klarer ikke å tenke på noe annet. Vær så snill jeg trenger hjelp nå, jeg drukner av tanker!.. Hva skal jeg gjøre?
jente13 svarer
0
25.04.2016 19:02:13
Neste gang kan du kanskje spørre han? :) skriv hvorfor du ikke kunne på de 2 festene men at du gjerne vil at han skal være med på den neste festen?:))
Hmm
0
21.04.2016 18:02:58
Be han på fest da
Forslag
0
26.03.2016 15:54:11
Du kan prøve å snappe han en lang god forklaring om hvorfor du ikke kunne komme, hvor mye du hadde lyst til å dra og om hva du føler for han. Kanskje han vil invitere deg på flere fester. Hvis han ikke gjør det, må du prøve å glemme han. Og tro meg, jeg skjønner for mye hvordan du har det. Husk det er bare et forslag
en trist gutt
0
09.01.2016 13:14:15
hei folkens eg og en jente flørta mye med kvarandre på facebook,kik og andre ting vi ville møte kverande. men no har ho beynt å like en anna person litt og prøver å få ho berre til å like meg men ja slitter ka bør eg gjere. 2 problem: eg er 10 cm lavare en ho eg lika og eg har berre lyst til å dø vis eg mista ho trenge hjelp! tusen takk for svar
MINImorph
0
07.01.2016 19:28:15
Pluss at hun bor rett over gata så det blir litt pinlig og se at hun går ut når jeg gjør det
MINImorph
2
07.01.2016 19:19:07
Det er litt sånn jeg har det. Jeg er forelsket i en i parralellklassen men tørr ikke ta det første skrittet. Jeg begynner å tenke at " Jeg bør gi opp" eller " Hun liker meg sikkert ikke" Så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre PS er 12
live er for shipt ; (
4
03.01.2016 02:52:03
Har likt en jente i over 1 År no men får ikke ordentlig kontakt med henne. Jeg tørr heller ikke å bare si det for vi er nesten helt forskjellige hun pen, vakker og en av de smarteste og jeg dom, ser ikke så bra ut og jeg er en gamer, jeg har til å med blitt mobbet tidligere så det tok fra meg mye av selvtilliten . Gutt 14 med vansker i livet
MINImorph
0
07.01.2016 19:22:30
Jeg føler med deg Det er ikke så kult
1
31.12.2015 02:19:36
Jeg er forelsket i en gutt i B klassen.. Vennina mi har spurt han for meg men hu sa ikke noe til meg. Oog når den andre venninna mi sa det te meg (ho va der når ho andre spurte han)sa ho at han smilte bitte litt. Pg han har ikke svart ennå det er ca2-3måner siden. Og ver gang han ser meg går han plutselig. Men vi har alltid blikk kontakt og han smiler til meg
Jente 14
1
30.12.2015 00:17:33
Hei, det er en gutt i klassen jeg liker veldig veldig godt. Jeg er veldig sjenert og har aldri hatt kjæreste før. Han slo opp med ei jente får ikke så lenge siden. Før jul nå satt jeg midt i mellom disse to og det var ikke så veldig gøy, de kranglet om alt hele tiden. Men jeg er redd dor at han liker henne litt enda, og hvis jeg og han blir sammen kommer hun til å bli sur da. Jeg tør jo ikke å vise han at jeg liker han eller gi noen hint. Jeg er litt redd for at hun som var sammen med han vil bli sjalu eller sint. Jeg trenger virkelig hjelp med dette.
SvarTilJente14
1
31.12.2015 15:50:41
Prøv og samle en liten gjeng og foreksempel dra til et kjøpesenter, så sitt ved sida ham og flørt litt da får han kanskje litt interesse for deg, så blir dere kanskje venner da begynner det og bli vanskelig. Hvis du spør ham og han sier nei raser alt sammen Lykke til!
Pusur (11)
4
19.12.2015 09:01:27
Hei. Jeg er litt forelsket i en jente. På en skala fra en til fem er jeg kanskje på en eller to. Jeg blir sjenert, og tør ikke møte blikket henne. Bare en i klassen vet det, og det er bestevennen min. Jeg er redd for at om vi blir kjærester, kommer mamma til å blande seg. Jeg tør ikke spørre, og vi har nesten aldri snakket sammen. Hun er snill og omsorgsfull. Hjelp!
Gutt
2
17.12.2015 14:19:05
Liker en jente i klassen, hun har spurt meg men måtte si nei fordi vis jeg hadde svart ja ville se andre guttene ha ertet meg, hva skal jeg Gjøre?
Lol
0
21.04.2016 18:07:48
Ehm hvis du er flau over jenta så bør du kanskje finne en annen. Hvis du virkelig liker henne si det til ho og ikke la noen stoppe deg
svar til Gutt
1
02.01.2016 01:42:30
Da er du dom når du sier nei til noen du liker. Og hvis de andre gutta i klassen hadde ertet deg så er de bare salue!!!
E du serr!!!
0
12.06.2016 01:39:28
Vett dette e lenge siden, men erlig talt!!! Hvis du liker en jente og hun tørr å komme bort til deg og spør deg, lar du ikke de andre gutta i klassen "erte" deg fordi denne jenta kansje ikke er som de "poulære" eller noe
Jente 13år
0
07.12.2015 22:10:57
Jeg liker en i C klassen men jeg er for redd for å gå bort å si hva jeg føler han ser på meg å smiler men jeg er likevel redd jeg gikk forbi han og når han så på meg så løpet jeg min vei og vrikka beinet jeg liker han veldig godt men vet ikke hva han sier jeg har blitt aviser 3ganger og blitt mere sjenert og er redd hva bør jeg gjøre??
SurtGodteri
0
24.11.2015 19:49:10
Det går bra! Kan være en god ting å vente på den ene rette enn å ha 10 andre som ikke egentlig likte deg :)
Gutt 14
0
27.10.2015 15:48:50
Jeg liker ei jente i klassen min, men det er en annen gutt i klassen min som flørter med alle i klassen vår, jeg får ikke gjort noe før han kommer og tar over. På den måten har han fått dreisen på ho e lika. Hun likte meg før, men ikke no. Hva skal jeg gjøre?
Jente 13-åring
2
07.12.2015 22:12:01
Du bør gå bort for det prøv å kjempe mot prov å si hva du føler vær deg selv
Jente 14
1
22.11.2015 00:35:41
Samme skjedde med meg! :( Jeg likte en gutt, ei annen begynte å flørte med ham, jeg mistet ham...
Jente
3
02.05.2016 19:26:08
Mistet han? Du er ikke sammen med han engang. Hvordan kan du miste han?
Jente11
1
27.10.2015 00:54:50
Jeg er sjenert og har aldri hatt kj
Jente13 år
3
16.10.2015 23:33:03
Jeg er forelsket i en gutt i klasen, men jeg er ganske siker på at han ikke liker meg til bake og jeg har prøvd og få meg selv til og ikke like han, men det gjør bare vondt. Hva skal jeg gjøre
SurtGodteri
3
24.11.2015 19:20:59
Hvordan vet du at han ikke liker deg tilbake? Akkurat det samme tenker gutter om den jenta han liker selv. Prøv å få litt kontakt med han. Ikke gi opp helt enda.
Tutta
4
16.10.2015 21:29:59
Hei, jeg er en jente på 16 år og jeg lurer på om det går an å være forelsket i gutter og jenter og hva kalles man når man er forelsket i både gutter og jenter?
SurtGodteri
1
24.11.2015 19:19:30
Ja det går an å være forelsket i gutter og jenter. Da kalles det å være bifil.
jente 12 år
1
06.10.2015 23:51:19
Eg er forelska i en gutt. Eg har pulten min bak han. Eg liker at han snur seg til meg, og snakkar til meg! BFF min seier at han er forelska i meg men eg er ikkje sikker. Alle i klassa seier at vi flørter med hvarandre. Eg har spurt han å gå litt rundt på kjøpesenteret med meg, og han sa ja! Da eg var med ham, var eg ikje meg sjølv. Eg var en idiot. Eg trur han hater meg!! HJELP:(
SurtGodteri
2
24.11.2015 19:24:04
Gi han små hint om at du liker han. Snakk litt med han iblant og han vil evnt begynne å snakke med deg tilbake om han føler det samme for deg. Tviler sterkt på at han hater deg. Ikke gi opp! :)
Jente 15
1
07.08.2015 03:02:50
Syns gutter det er overdriving å tekste kvar dag? Kva kan ein snakke om, kommer ikkje på noko og syns det blir for kjedelig med bare kva ein gjer osv...
SurtGodteri
1
24.11.2015 19:22:44
Neinei, det synes ikke gutter. Ihvertfall hvis vi liker henne vi snakker med. Elsker å få meldinger tilbake fra jenter jeg snakker med og det er ikke overdriving i det hele tatt å snakke hver dag. Bare finn på ting å gjøre og ikke vær sånn at han tror at du ikke har noe annet å gjøre enn å snakke med han.
Gutt 15
3
20.08.2015 18:48:25
Jeg liker veldig godt og få meldinger fra kjæresten min (hun heter eline). Vis du ikke kommer på noe å si, bare skriv God morgen eller God natt, det r en bra mulighet til og starte en samtale. Hilsen MEG
2,18,1,7,5.
1
05.08.2015 10:39:03
Eg er forelska i tre jenter men 2 av jentane har kjæreste alt og hun siste liker en gutt 1 år større en meg
SurtGodteri
1
24.11.2015 19:25:19
Ikke gi opp! Prøv å snakke med henne siste iblant. Bare ikke ''heng'' deg på henne og vær rundt henne hele tiden. Kanskje henne bytter mening og begynner å like deg istedenfor.
Katrine 11
1
01.08.2015 10:52:24
er litt sjenert men e med gutta HEILE tida
Celina 11
2
24.06.2015 10:42:30
er kjempe sjenert. Tør ikke å snakke med noen untatt familien min og vennene mine. Har ikke mange venner. Har hatt en kjæreste før men det var han som spurte og jeg turte ikke å si nei, (jeg likte egenklig ikke han)
SurtGodteri
0
24.11.2015 19:51:11
Hvis du virkelig brenner for noen og virkelig ønsker en gutt/jente prøv å gå litt utenfor komfortsonen iblant. Bare prøv å ikke å ''hoppe'' fra gutt til gutt siden dette finner sikkert den ene gutten som liker deg like attraktivt.
Gutt 16
8
14.06.2015 22:14:46
Hei hei alle sammen, lest igjennom kommentarene her og ser mange fortvilede og nervøse sjeler ;) Et lite tips, ikke NØL, h*n er ikke ledig til DU har fått mot nok til å snakke med h*n. Jeg er kanskje ikke ekspert på kjærlighet, men har vært døds forelska i samme jenta i snart 3 år, og har aldri tørt å prøve meg. Først nå i det siste har jeg begynt å tenke og leggelitt planer for å ta steget, så ta det rolig. Og lykke til da :) Og gutter liker ikke oversminka jenter som blir for klengete, og jenter liker mest sannsynligvis IKKE gutter som skal showe med muskler og skryter av hvor mange de har fått til sengs ;) Ikke vær for nervøs og tilbake stående, ikke vært for klengete, kåt og innpåsliten, finn den gyldne middelveien DVS bare oppfør deg normalt men gi h*n mer oppmerksomhet enn du gir andre, og gi h*n tegn på at h*n er den spesielle :)
0
12.06.2016 01:47:42
Dette e den beste kommentaren så langt! D e så sant! -jente 15
En type. Ikke bry deg
0
08.05.2016 21:45:32
Too bad at jeg liker en populær jente som jeg ikke har noen fag med (møttes på konf undervisning, klikka bra) på en skole der folk blir satt i bås. Prøvd å sende snaps men det blir bare rart og unaturlig
Boys?
7
10.06.2015 19:55:20
Liker gutter at jenter bare kommer og kysser dem sånn plutselig hvis man liker hverandre? Er det overdriving å ha kjæreste når man er fjorten, eller er det mamma det er noe galt med?
gutt 13
0
02.01.2016 01:52:51
Det hadde hvert en drøm å bli kyssa å den jente jeg liker
Svar
1
20.08.2015 18:49:36
Det er ikke galt å ha kjæreste når du er fjorten
Gutt 15
2
20.08.2015 18:51:00
Ja jeg elsker det når Eline kysser meg mår jeg minst venter det
Gutt 15
0
04.06.2016 22:12:36
Blir så kåt, så
jente på 15
1
04.06.2015 23:58:22
hei, jeg er forelsket i en gutt som går i samme klasse trinn. Jeg er tør ikke å snakka med han, jeg er ikke den mest populære, han vet hvem jeg er å sånn, men vi snakker ikke til vanelig.. vist jeg snakker face til face med han får jeg ikke ut et ord. jeg er så redd får å skrive til han på face, tør heller ikke å følge han på insta. hva skal jeg gjøre? det er nå jeg har sjansen! men tør ikke, dere synnest sikkert jeg er en pyse
SurtGodteri
0
24.11.2015 19:30:46
På begynnelsen var jeg også sånn og trodde at de jeg snakket med trodde jeg var utrolig teit. Men det er ikke sånn man tenker. Hvis han plutselig begynner å snakke med deg eller sender deg melding da syns du ikke han er teit vell? Hvis mulig prøv å bry deg litt mindre hva andre tenker om deg. Bare følg han og send han melding et par ganger! Si hei noen ganger, prøv å snakk med han og spør kanskje hva han gjør eller skal gjøre og sånt. Vis at du interesserer deg ovenfor hva han gjør. Når dere kjenner hverandre litt bedre så blir det helt klart lettere å snakke face to face og blir ikke noe stort problem lenger! Ta små steg hele veien mot det du ønsker å oppnå. Fordi til slutten har du tatt et stort steg som du ikke kunne gjordt fra første steg.
gutt 15
0
16.09.2015 23:04:10
Prøv deg frem. Følg han på ig Snakk på face ikke noe av dette er farlig Tror nok ikke at jeg hadde hatt problemer med at noen likte/snakket med meg;-)
jente på 15
1
05.06.2015 00:03:55
vi har ofte blikk kontakt ifølge meg..
Gutt på 12
0
05.08.2015 10:34:41
Du trenger ikke være så sjenert bare gå bort å snakk med ham. hvis dere er ofte ikke for mye sammen og henger med venner. så vil han bli bedre kjent med deg og kanskje begynne å like deg for den du er.
Moonlight
1
25.04.2015 06:44:36
Hei! Jeg er hodestups forelsket i en gutt. Vi går begge på 8.trinn. For en forige fredag, ga jeg han et brev via venninnen min. Hun sa at når han hadde lest brevet, smilte han. Og når hun spurte hva han mente, smilte han. Da hun ringte til meg, og sa det, ble jeg så glad at jeg fikk tårer. Denne uka har vi vært helt taus mot hverandre. Men vi har ikke sluttet å ha blikkontakt og han har heller ikke slittet å gjøre seg morsom. Er dette vanlig?
Moolight
0
25.04.2015 06:46:35
Mente sluttet, på setningen "men vi har ikke sluttet å ha blikkontakt og han har heller ikke sluttet å gjøre seg morsom".
H,,
1
22.05.2015 22:11:19
Hmmmmmmmmmm.......... For et vanskelig spørsmål du stilte der. Det er sunt å være forelsket. Da blir du lykkeligere. Jeg synes at du skal invitere han med på noe en dag hvis du tør, da ^_^
jente 11år
0
14.04.2015 23:22:23
Jeg er kjempe forelsket i en gutt som er to år eldre enn meg, jeg tør ikke å spørre han om å bli sammen. Hva skal jeg gjøre?
SurtGodteri
1
24.11.2015 19:34:00
Nei, prøv heller å snakke litt med han iblant. Bare hei, hva gjør du og sånne greie spørsmål. Vis han at du bryr deg og gi han hint. Hvis han ikke gjør noe med en gang kan det hende han ikke forstår hva det betyr eller han ikke er interessert. Du vet liksom aldri før han starter å gjøre ting og snakke med deg. Og når han gjør det ikke stopp! Ikke tro at du er teit eller vær redd for å drite deg ut. Hvis du skal bli sammen med han må han jo kjenne deg og du må kjenne han tilbake, sant?
Agreed
0
21.04.2016 18:19:40
Enig ikke hørt på 10 åringen, da vil du bare bli sett som en player og det er ikke akkurat atraktivt for noen.
hahahah (15)
2
16.09.2015 23:05:41
Du burde i hvert fall ikke gjlre som ho 10 åringen under mener hahahhahaha
jente 10 år
0
16.09.2015 12:06:54
du burde gå og spøre han om han vil være kjæresten din, hvis ike så burde du spøre vennene hans
Sofie
1
10.04.2015 14:46:26
Hei! Jeg er en jente på 14år. Og jeg har sagt til en gutt at jeg liker han, og han sa at han likte meg. Men han får ikke lov til å ha kjæreste ennå, men nå har det gått en stund og jeg vil vise han at jeg "ikke kan vente lenger" med andre ord: Jeg vil kysse han og jeg føler at jeg kan tillate det nå. Men hvordan går jeg fram for å gjøre det?
SurtGodteri
3
24.11.2015 19:36:28
Skjønner du vil vise hva du føler fremfor han. Hvis du ikke er venn allerede med han eller bestevenn prøv å bli så gode venner som mulig. Da blir det mye lettere å komme inn i forholdet hvis dere liker hverandre. Hvis du ikke vil vente lenger så må du nesten respektere det. Må enten vente eller lete videre. Det er opp til deg og hva du ønsker.
Hjelp!! Vær så snill
3
06.04.2015 09:48:33
Jeg har aldri vært så forelska før, faktisk er dette første gang. Jeg klarer ikke et minutt uten av å se et klasse bilde med han i. Jeg tenker på han hele tiden. Jeg smiler og har blikkontakt. Men jeg er supersjenert. Han smiler til meg og ser hele tiden på meg. Når han har sagt noe ser han alltid på meg. Nesten som å se hvordan jeg reagerer, om jeg er vanlig, ler o.l. Hva bør jrg gjøre? Er han forelsket i meg? Jeg tør ikke å gå å si hei engang. Vær så snill. Hjelp meg. Jeg er takknemlig for alle svar
Aqua
2
10.04.2015 21:24:29
Hei! Been there done that ;) du må bare finne mot og snakke med han. Han vil like mye snakke med deg som omvendt. Han venter bare på et lite hint til at du liker han. Snakk med han, og finn noe som begge liker for å ha noe å snakke om. Etterhvert kan du ta han på armen hans litt for at han skal kjenne den fysiskefølelsen for så å ta den vekk, da vil han kjenne at han har lyst på "mer" du vet: Gutter er jegere :-D Håper det hjalp noe...
gutt, hei!
1
06.04.2015 21:59:05
Du kan kanskje prøve å snakke med han når viss anledninga byr seg, og kanskje bli kjent, så ta det derfra. Kanskje ikke det vil føles så skummelt da?..
Hjelp!! Vær så snill
0
08.04.2015 22:53:01
Ok, kan prøve. Takk:)
FIFA er best
1
12.03.2015 19:57:09
Hei jeg er gutt på 14 år. Jeg er forelsket i en jente som ser ut til å like meg også. Men det som er at hun flørter også med en annen gutt. Hva skal jeg gjøre??
Aqua
4
10.04.2015 21:26:34
Vær der for henne, og vis at du er bedre enn han. Engasjer deg i det hun liker og hjelp henne hvis det er noe, etter hvert kanskje også legge armen rundt henne hvis hun er lei seg, og gi henne en klem og vær kjempe glad hvis hun har oppnådd noe som hun er stolt av ;)
100000000 TAKK
1
15.09.2015 23:07:21
Det rådet der var veldig nyttig for meg i allefall 10000000takk

Spørsmål og svar

Hvordan få kontakt med gutten jeg liker?
Hei, Takk for spørsmål og beklager seint svar.Så hyggelig at du har funnet en gutt du liker! :) For å gjøre det litt mindre skummelt å ta kont...
Hvordan flørte, kysse med tunge og unngå at det blir klein stillhet?
Hei! Vi har mange artikler her på ung.no om flørting og hva man kan snakke om. Jeg legger de ved her - her finnes både tips om hvordan du flørter...
Hvordan blir man forelsket?
Hei Takk for at du kontaktet oss i ung.no! Ut ifra det du forteller meg her så tror jeg du lurer på hvordan man blir forelsket. Forelskelsen. Den...
Hva er tegnene på at en gutt liker deg? Eller hva kan man gjøre for å få ham til å like deg? Jeg liker samme gutt som vennene mine
Hei Så hyggelig at du har funnet en du liker. Når det gjelder hvordan du skal få denne gutten til å like deg er det lureste du kan gjøre å vær...
Hva er forskjellen på å ha angst og være sjenert?
Hei Takk for at du stiller oss spørsmål. Jeg tror nok det er mange som lurer litt på forskjellen mellom å være sjenert og ha angst. Noen ganger...
Liker hun meg?
Hei Takk for at du skriver til oss! Jeg skjønner at du er litt forvirret over denne situasjonen. Ut fra det du forteller virker det i hvert fall so...
Jeg liker en som er yngre enn meg, men vil ikke si det til noen. Hva gjør jeg?
Hei! Jeg forstår det sånn at du liker en gutt som er ett år yngre enn deg, og du vil ikke si det til så mange. Du lurer nå på en del ting rundt...
Hvordan får man seg kjæreste? Jeg er 14 år, og har aldri hatt kjæreste.
Hei, Det er helt normalt å ikke ha hatt kjæreste når man er fjorten år, så det er virkelig ikke noe du trenger å bekymre deg for. Det er viktig...
Dårlig selvtillit. Tør ikke snakke med han jeg liker.
Hei Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg skal prøve å svare så godt som mulig på spørsmålene dine. Når det gjelder han du liker, så k...
Hvordan kan jeg få gutter til å legge merke til meg?
Hei, Jeg tror du er nødt til å tvinge deg selv til å være mindre sjenert, og kaste deg ut i situasjoner som kan virke skumle eller vanskelige. Ik...
Noen tips til hvordan jeg kan se folk i øynene når jeg prater til dem, uten å bli utrolig klein, og må se bort? Takk :D
Hei Du forteller at du ikke er så flink til å se folk i øynene. Jeg forstår det slik at du ønsker å se folk i øyene når du prater med dem se...
Jeg liker en gutt, men tør ikke å møte han. 
Hei Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg. Det er ofte sånn at når man liker noen, så blir man litt redd for å møte de. Det er helt naturl...
Hva betyr tegnene?
Hei Ut i fra det du skriver skal du ikke se bort i fra at han har et god øye til deg. Hvis du liker han, og tror dette kan bli noe, syntes jeg du sk...
Han ringer meg i fylla, er han interessert?
Hei, Takk for spørsmål!Jeg skjønner godt at du blir litt forvirra av slike utydelige signaler. Hvis det er som du sier og denne gutten er veldig ...
Jeg er lesbisk og jeg lurer på om hvordan jeg kan spørre en jente?
Hei Takk for spørsmålet ditt og så hyggelig med forelskelse. Skjønner at det kan være skummelt å si noe til foreldra. Det kan være greit å s...
Hvorfor liker ikke klassen meg?
Hei! Beklager sent svar.Det stemmer jo ikke at klassen ikke liker deg når du har to bestevenner i klassen som liker deg kjempegodt! Du er heldig som...
Hva kan vi gjøre når han kommer på besøk? 
Hei Det er ikke uvanlig å være litt nervøs før en "date". Men, husk at han er sikkert like nervøs som deg. Her er noen tips: Bli kjent! Hvis ...
Se alle