Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Trist jente (colourbox.com) #ikkegreit #ikkehemmelig
Trist jente (colourbox.com) #ikkegreit #ikkehemmelig

A-Å

Sikkerhet og ansvar

Ung.no på iPad (colourbox.com)

Du er anonym når du stiller spørsmål til ung.no Det betyr at ingen andre enn redaksjonen ser spørsmålene, hvem du er eller hvor du kommer fra.

Offentlig og kvalitetssikret

Hvem svarer på spørsmålene?

For å sikre at du får god hjelp og riktige råd har ung.no et fagpanel med blant annet Arbeidstilsynet, Statens vegvesen, Leieboerforeningen, jurister, psykologer, helsesøstre, leger, familieterapeuter, Rustelefonen, utdanningsrådgivere og mange flere.

Vi behandler spørsmålene konfidensielt

Anonymitet er viktig på nett, og det er viktig at du kan oppleve at ung.no er anonymt. Vi i ung.no kan ikke spore deg opp på noen måte. MEN som en statlig tjeneste er vi forpliktet til å melde fra til politiet om vi får inn spørsmål eller kommentarer som kan oppfattes som alvorlig, med fare for liv og helse.

Det er viktig at du forsøker å være ærlig i spørsmål du stiller slik at vi unngår situasjoner der politiet blir involvert uten at det er veldig alvorlig. Et tips er å lese gjennom spørsmålet en ekstra gang før du sender det.

Du er ikke helt anonym på noen nettjeneste. Politiet kan spore opp IP-adressen din ved sine egne metoder og de kan spore opp hvor IP-adressen kommer fra. De velger selv hva de ønsker å følge opp. Politiet skal ha et forebyggende fokus og skal gå inn i slike saker på en positiv, forebyggende måte.

Men generelt er det viktig at du leser mer om beskyttelse av personopplysninger i Personopplysningsloven § 2 og 8.

Ung.nos ansvar

Ung.no fraskriver seg alt ansvar for brukerens eller andres bruk av tjenesten og informasjon som brukeren eller andre registrerer, mottar, lagrer, sender ut eller på annen måte gjør tilgjengelig utover det som følger av norsk lov.

Ung.no fraskriver seg ethvert ansvar for uautorisert tilgang til, tap og/eller ødeleggelser av data og/eller av informasjonsflyt forårsaket ved brukerens eller tredjemanns handlinger og/eller unnlatelser, eller som følge av driftsmessige forstyrrelser.

Ung.no forbeholder seg retten til å fjerne eller endre informasjon som man har blitt kjent med, og som etter nettstedet ung.nos vurdering er i strid med norsk lov, eller som kan gi grunnlag for ansvar for, eller kritikk mot www.ung.no.

Be om at vi sletter uønsket informasjon om deg

Ønsker du å fjerne spørsmål eller kommentarer som kan spores til deg, ta kontakt med oss på: redaksjonen@ung.no


Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?