Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

A-Å

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Skilsmisse
Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Spørsmål og svar om skilsmisse
Deler hjerte i to (colourbox.com)

Det kan være tungt hvor foreldrene dine har bestemt seg for å gå fra hverandre. Kanskje lurer du på hvor du skal bo, eller kanskje er du trist på grunn av hele situasjonen. Kanskje er du redd for at foreldrene dine skal skilles. Kanskje disse svarene vil komme til nytte.

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles
Par som krangler

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange av barna blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om de bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Ferie med skilte foreldre
Tegning av skilte foreldre (colourbox.com)

Når foreldrene er skilt kan ferien bety både positive og negative opplevelser. Kanskje er du vant til å dra på ferie sammen med både moren og faren din, og opplever nå at ferien blir en trist påminnelse om at de ikke er sammen lenger. Eller kanskje får du en mer innholdsrik ferie?

Av Hege, ungdomsjournalist, ung.no

Skilsmisse, ingen gladhistorie
Jente (colourbox.com)

"Jeg er skilsmissebarn og har det som de fleste skilsmissebarn...DRITT! Foreldra mine klarer ikke å samarbeide, og det gir meg ikke noe annet valg enn å bli budbringer for beskjeder og avtaler. Jeg er 100% sikker på at jeg ikke er alene om dette".

Innlegget er hentet fra SI;D i Aftenposten

Barneloven
Skater (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.